14-годишен плаши със самоубийство, търси спасение от баща-побойник
14-годишен плаши със самоубийство, търси спасение от баща-побойник / netinfo

Полицейска закрила за срок от 48 часа е оказана в РУ на МВР-Кърджали на 14-годишен. Мярката е била поискана от социален работник, след като момчето се оплакало, че е жертва на домашен тормоз от страна на баща си. То категорично отказало да се прибере в дома си. Решение на проблема ще търсят институциите, които имат правомощия по Закона за закрила на детето, съобщават от полицията.

14-годишният Мюмюн Митрев, който учи в ОУ „П.К.Яворов" в Кърджали, не веднъж се бил оплаквал, че баща му го бие и не иска да живее с него. Майка му също не можела да му помогне, тъй като и тя била подложена на тормоз от лютия баща. Момчето имало брат. Той не бил шамаросван от таткото, а според съседи причината била в това, че войнстващия родител не признавал Мюмюн за свое дете.

Самият Мюмюн сам пожелал да бъде настанен в социалния дом в Крумовград. „Ако не ме пратите там, ще се хвърля от третия етаж на училището", заплашвал той учителите си. Най-вероятно детето ще бъде изведено от семейството и ще бъде настанено в социален дом в Хасково след изтичането на 48-часовата полицейска закрила, твърдят педагози.