Злато и сребро за ансамблите на Велбъжд от Зона Юг
Злато и сребро за ансамблите на Велбъжд от Зона Юг / Личен архив

Ансамбълът- жени на спортен клуб по гимнастика "Велбъжд" спечели златните медали на надпреварата от Зона "Юг", категория "А". Състезанието по художествена гимнастика се проведе в Пазарджик и събра ансамбли от Пловдив, Стара Загора, Бургас, Пазарджик. Със златни медали се окичиха- Калина Кукова, Елена Близнакова, Мирослава Александрова, Мелани Кръстева и Десислава Илиева, които изиграха отлично композицията си с бухалки.

Сребърни медали завоюва ансамбълът девойки старша възраст на "Велбъжд", в състав- Андреа и Ивана Карамфилови, Ралица Йорданова, Надежда Георгиева и Надя Страхилова. Момичетата играха съчетание с 2 топки и 3 обръча.

Злато и сребро за ансамблите на "Велбъжд" от Зона "Юг"
netinfo

Малки грешки и неточности лишиха ансамбълът девойки младша възраст от отличие. Снежана Митова, Михаела Георгиева, Василена Тодорова, Ваяна Тихомирова и Гергана Котларска останаха на четвърто място, с композиция от 5 въжета.

Злато и сребро за ансамблите на "Велбъжд" от Зона "Юг"
netinfo

Треньорите на ансамблите Валя Машова и Габриела Бурназка споделиха, че са много доволни от представянето на гимнастичките. Гимнастичка №1 на България- Силвия Митева бе този път съдия и оценяваше съчетанията на ансамблите.
"За първи път сме в зона "Юг", където има много силни и утвърдени школи, и очаквано ансамблите им са добре подготвени. Момичетата се справиха блестящо и издържаха на напрежението в тази силна конкуренция, за което се гордеем с тях", казаха треньорките. Ансамблите на "Велбъжд" се подготвят за Държавното първенство, което е през ноември.
Следващото изпитание на гимнастичките на "Велбъжд" е първо участие на традиционен турнир в град Печ, Унгария.Надпреварата е в края на следващата седмица, а кюстендилската школа ще бъде представена от 12 състезателки във всички възрасти.