Златна колона за най-заслужилите строители от Кюстендилска област
Златна колона за най-заслужилите строители от Кюстендилска област / КСБ- Кюстендил

Статуетка "Златна колона" получиха строителни фирми от Кюстендилска област, отличени по време на традиционната годишната класация за 2012 г., организирана от Камара на строителите в България, Областно представителство-Кюстендил.

Събитието бе уважено от Областният управител - Иван Каракашки, Петър Паунов-Кмет на община Кюстендил, арх. Стояна Чавдарова - гл. арх. на община Кюстендил, арх. Вела Янкова - председател на Областна колегия на Камара на архитектите, инж. Атанас Кирилов - член на УС на КСБ.

Класацията е извършена по групи, в зависимост от строителството, което фирмите реализират - високо строителство, благоустройство и хидротехническо строителство, транспортно строителство, енергийна инфраструктура. Областният съвет е извършил оценка и класиране на строителите от област Кюстендил, вписани в Централния професионален регистър на строителя. Показателите, които са оценявани са 3 на брой, като максималният брой точки е 30. Те са НПП, ДМА и Средносписъчен персонал за последната финансова година.

Отличените фирми, които получават статуетка "Златна колона" и специална награда са следните:
I група „Високо строителство":
раздел големи -„Строителна фирма -Рила" ЕООД
раздел средни -„Булплан-Диневи" ООД
раздел малки -„Елегант ЛТ" ООД
II група „Транспортно строителство"
раздел големи-„Мегаинвест Холд"ЕООД
III група „Енергийна инфраструктура"
раздел малки-„Строй-инвест"ЕООД
IV група „Благоустройство и хидротехническо строителство"
раздел големи-„Руен Холдинг"АД
раздел малки-„Сима"ООД

Специална награда за цялостен принос към сектор „строителство" получава фирма
ЕТ „Иван Борисов".

"Поздравявам Ви сърдечно с професионалния празник Деня на строителя - Димитровден! Днес се поздравяваме за труда и усилията, които сме положили през изминалата година, в която изграждахме и създавахме съвременния облик на област Kюстендил. На нас - строителите, се пада честта и предизвикателството да създаваме нови сгради, пътища и съоръжения, които да радват хората днес и остават за времената след нас. Пожелавам на всички Ви да имате вдъхновение и вяра, да продължавате да влагате енергия, познания и майсторски талант в усилията да изграждаме Област Кюстендил като едно красиво, достъпно, модерно и привлекателно място за живот! Пожелавам на вас и вашите семейства много здраве, късмет и много нови успехи във високоотговорната Ви, благородна и обществено значима професия!", каза по време на церемонията по награждаването председателят на Областното представителство на Камарата на строителите-Кюстендил, инж. Светослав Борисов.