Зимно автошоу под елхата в Кюстендил
Зимно автошоу под елхата в Кюстендил / Дарик Кюстендил, архив

Традиционното "Зимно автошоу 2010", около елхата на площад "Велбъжд" ще се проведе в събота - 18 декември. Състезанието се организира за осма поредна година от СБА-Кюстендил, със съдействието на Oбщината.
Административният и технически преглед на автомобилите ще се проведе от 17.00 до 18.00 часа в деня на старта. Официалното откриване е в 18 часа, а веднага след него ще бъде даден старт на първия участник. Директор на интересното състезание и единствено по рода си в страната е Георги Стоименов.
В зимното автошоу могат да участват мъжки, дамски и смесени екипажи. При изпълнение на елементите, които организаторите ще разположат около елхата на площада, се изисква максимална точност за най-кратко време. Допуснатите грешки се санкционират с наказателни секунди, които се прибавят към основното време.
Надпреварата включва следните елементи: змейка,осморка около елхата, квадрат, гараж на преден ход, змейка на заден ход, гараж на заден ход. За съборен пилон наказанието е 5 сек., за неспиране на "кантар", неправилно изпълнен елемент - по 20 сек. и 50 сек. за неизпълнен елемент от упражнението.
Задължително условие за участниците в състезанието е да са правоспособни водачи, като е необходимо да представят на техническата комисия преди надпреварата регистрационния талон на автомобила, с който ще участват, както и да имат застраховка "Гражданска отговорност" за 2010 година.
Организаторите от СБА-Кюстендил осигуряват предметните награди на класиралите се от 1-во до 5-то място състезатели, като награждаването ще се състои непосредствено след края на шоуто.