Зимно автошоу 2009 в Кюстендил
Зимно автошоу 2009 в Кюстендил / netinfo

 За поредна година в Кюстендил ще се проведе традиционното "Зимно автошоу 2009".Състезанието се организира и провежда от СБА-Кюстендил със съдействието на общината,а надпреварата ще се проведе от 18.00 ч. под светлините на елхата на площад "Велбъжд".

Директор на състезанието е Тошо Аначков.От 17.00 до 18.00 ч. ще се проведе административният и технически преглед на автомобилите.

Състезанието е открито и в него могат да участват мъжки, дамски и смесени екипажи. При изпълнение на елементите, които организаторите ще разположат на площада, се изисква максимална точност за най-кратко време. Допуснатите грешки се санкционират с наказателни секунди, които се прибавят към основното време.

Надпреварата включва следните елементи: змейка, осморка около елхата, квадрат, гараж на преден ход, змейка на заден ход, гараж на заден ход. Елементите се изпълняват в обратен ред от номер 6 до номер 1 с финиширане "кантар", като се пропуска елемент номер 4. Към времето на изпълнение се добавя и сбора от наказателните секунди за допуснати нарушения.

За съборен пилон наказанието е 5 секунди, за неспиране на "кантар" и неправно изпълнен елемент - по 30 секунди и 100 секунди за неизпълнен елемент от упражнението.

Задължително условие в състезанието е участващите да са правоспособни водачи, като е необходимо да представят на техническата комисия преди надпреварата регистрационният талон на автомобила,с който ще участват,както и те да имат застраховка "Гражданска отговорност" за 2009 г.

Организаторите от СБА-Кюстендил осигуряват предметните награди на класиралите се от 1-во до 5-то място състезатели. Награждаването ще се извърши непосредствено след края на състезанието. Всеки, който желае да участва, може да се запише намясто на пл. "Велбъжд" от 17.00 ч.