Жителите на кв. 25 с оптимистичен отговор от кмета Паунов
Жителите на кв. 25 с оптимистичен отговор от кмета Паунов / netinfo

Инициативният комитет на живеещите в кварталите 24 и 25 на Кюстендил / срещу Градския плаж- до ул. "Георги Тертер" /, чрез представителя си Иван Иванов изпрати писмо до Дарик, с което изказват своето задоволство от реакцията на община Кюстендил и кмета Петър Паунов, по повод тяхното заявление за изграждане на спортна комбинирана площадка в кв. 25.
В писмото се казва:
"Приятно сме изненадани и обнадеждени от бързия и положителен отговор даден ни от Община Кюстендил на нашето заявление. Надяваме се, че всичко написано в него ще бъде факт до края на годината и тогава ще можем да благодарим за свършената работа на кмета на Община Кюстендил - г-н Петър Паунов и на г-н Иван Андонов - председател на ОС гр. Кюстендил, както и на всички, участвали в разглеждането и помогнали подобаващо за неговото осъществяване".
В отговор на заявлението от Инициативния комитет, кметът Петър Паунов пише, че има изготвен и одобрен инвестиционен проект "Благоустрояване на зелени площи в кв. 25". Той е част от големия проект "Зелена и достъпна градска среда", за който се очаква дата за подписването на договор за безвъзмездна финансова помощ с МРРБ.
Следващата стъпка ще бъде обявяването на обществена поръчка от общината и избор на изпълнител на строителните работи.

Жителите на кв. 25 с оптимистичен отговор от кмета Паунов
netinfo

Кметът Паунов информира, че ще бъде благоустроен терен от 10 000 кв. м., чрез подмяна на настилки, изграждане на две нови детски площадки, реконструиране на комбинираната детска площадка, изграждане на комбинирана спортна площадка, с обособен кът за тенис на маса на открито. Предвидени са още зони за отдих и социални контакти, енергоспестяващо парково осветление, алейна мрежа, чешма, озеленяване, реконструкция на улично тротоари, създаване на достъпна архитектурна среда и поставяне на указателни табели и знаци.