Женска борба, с кюстендилски традиции
Женска борба, с кюстендилски традиции / netinfo

  Спортист №1 на България за 2007 г. и Спортист №1 на Кюстендил за 2003 г.- Станка Златева спечели без борба републиканската титла, в категория до 72 кг. Нито една от нейните 5 съпернички не се осмели да излезе срещу двукратната световна шампионка на тепиха.

  В най- атрактивната финална среща, Елина Васева / Русе / тушира за 31 сек. Нериман Сюлейманова, в категория до 63 кг. И Елина Васева е бивш състезател на клуб "Васил Илиев"- Кюстендил. През 2003 г., тя бе избрана за Спортист №2 на Кюстендил, в анкетата на Дарик радио и общината.

  Бронзов медал за кюстендилската борба спечели Елза Абгьова, в категория до 48 кг. Абгьова бе избрана от спортните журналисти за Спортист №3 на Кюстендил през 2006 година.

  Днес е надпреварата в останалите 3 категории при жените. Започнаха и схватките при мъжете в класическия стил. Кюстендилският клуб ще се представи с 13 борци, в групата са Велин Маринов и Владислав Методиев.

  Големият отсъстващ е Александър Костадинов. Спортист №1 на Кюстендил за 2006 г. и 2007 година напусна клуба си и най- вероятно ще се бори като индивидуален състезател.