Зендер с купата за №1 на Тайм Атак
Зендер с купата за №1 на Тайм Атак / Виктория Костова
Зендер с купата за №1 на "Тайм Атак"
36140
Зендер с купата за №1 на "Тайм Атак"
  • Зендер с купата за №1 на "Тайм Атак"

Председателят на "Осогово рейсинг тийм" Васил Тодоров- Зендер получи купата за най- добър пилот от състезанията "Тайм Атак", в клас "S1" / до 2 000 кубика /. Това стана на специална церемония в Плевен през уикенда. Зендер, с "Опел Астра" спечели 4 от 5- те състезания през годината, едно от които на писта "Пауталия" в Кюстендил.

"Много съм щастлив. Това е първата ми шампионска титла, постигната с много труд и лишения. Благодаря на приятелката ми Виктория Костова, която бе мой главен  механик преди всяко състезание, на приятелите от "Осогово рейсинг" и на Йордан Божилов за помощта при ремонтите и подобренията по автомобила", каза за Дарик Васил Тодоров.

Зендер с купата за №1 на "Тайм Атак"
netinfo

През 2010 година Зендер се класира 3- ти на националния "Опел събор", където обаче се кара "Тайм Атак", без ограничения в кубатурата на автомобилите. Кюстендилецът изпробва силите си и финишира 6- ти на състезанието- "Тайм Атак" между японски и немски автомобили, отново без ограничения в мощността на автомобилите.

Сезонът през 2011 година започва на 19- 20 март, с първия кръг на писта "Дракон", в село Калояново. Тази писта ще е 3 пъти домакин на "Тайм Атак" следващата година, като ще се кара по различна конфигурация на трасето. Запазва се кръгът в Кюстендил, който е планиран за края на месец юли или през август. Отпада домакинството на Плевен, но остава кръга на "Баба Вида" във Видин.

"Въвежда се и нов регламент за състезанията. На мен ми предстоят доста корекции по автомобила. Планирам да карам и в по- горен клас, при модифицираните автомобили. Едно от изискванията е да има предпазна клетка в колата", допълни Зендер.