/ iStock/Getty Images
„Зелено семейно приключение“ се организира в Кюстендил", съобщи Бойко Малинов, директор на Обединен детски комплекс.

Инициативата е съвместна с Община Кюстендил. Тя ще се проведе на 17 юли в лесопарк „Хисарлъка“, а всички желаещи да се включат в програмата, трябва да се запишат предварително.

Над 2100 са еднодневните договори за черешовата кампания в Кюстендилско

Целта на организаторите е да стимулират съвместни изяви в рамките на семейството, повече време прекарано заедно сред природата и запознаване с парка и ползата от здравословен начин на живот.

Конкретният случай е разходка в лесопарк „Хисарлъка“ по определен маршрут, подходящ за деца и възрастни, включващ известната в миналото „Пътека на здравето“. Дължината на трасето е около 2 км. По-голямата част е върху павирана настилка, но има и участък с дължина приблизително 300 м по обикновена горска пътека, сред автентична природна среда.

При нормален ход маршрутът се обхожда за 20-30 мин. Проявата е без състезателен характер. Могат да участват деца и родители, като деца над 12 години могат да участват и самостоятелно.

Началният час е 9:15 часа при „Къщата на Баба Яга“. Ще бъде осигурена охрана и медицински надзор. На всички малки участници ще бъдат раздадени награди и грамоти за участие. 
Агенция "Фокус"