Защо световният шампион избяга?
Защо световният шампион избяга? / netinfo

  Спортист №1 на Кюстендил за последните 2 години в анкетата на Дарик радио и община Кюстендил- Александър Костадинов вече ще се бори от името на клуб "Олимпийски надежди Георги Илиев".

  Защо световния шампион за юноши напусна кюстендилския клуб "Васил Илиев"?

  "В Кюстендил условията не са добри. Приех  предложението веднага, гарантират ми по- добри условия за подготовка, партньори и финансови стимули", заяви в интервю за Дарик радио Александър Костадинов.

  Морално ли е Спортист №1 да напуска града?

  "Не е морално, но нормално ли е №1 да се чуди за какво по- напред да отива заплатата му- за ядене, за витамини или за гориво в колата?", коментира световният шампион.

  / ЧУЙ Ал. Костадинов /

  "Може би ще стане практика най- добрите ни спортисти да напускат клуба и града", тази тъжна прогноза направи пред Дарик радио ст. треньорът на клуб "В. Илиев"- Валери Райчев. "Не е етично спрямо нас, но той не получи нищо от клуба за световната си титла, като изключим 1 000 лв. награда от общината", допълни Райчев. / ЧУЙ /

  Странно, но на следващо първенство един срещу друг ще се изправят борци от кюстендилския "Васил и Георги Илиеви" и борци от новия "Олипийски надежди Георги Илиев"!

  Треньор на новия клуб ще бъде Валентин Крумов, ст. тренора на националния отбор- юноши / клас. стил /. Александър Костадинов е първия състезател на "Олимпийски надежди Георги Илиев", ще бъдат привличани млади и преспективни борци.