Майските празници на културата в Дупница
Майските празници на културата в Дупница / Маргарита Петрова
С вдигане на знамето на Майските празници на културата започна 41-вото им издание в Дупница. Церемонията беше извършена от танцьорите на ФТА „Актавис”.
 
„Ние сме един от малкото градове в България, който може да се похвали с толкова дългогодишен празник. От днес до края на месеца Дупница ще покаже, че е град с история, традиции и бъдеще”, каза при откриването кметът на община Дупница, инж. Методи Чимев.

Кметът Методи Чимев открива Майските празници на културата в Дупница
Маргарита Петрова

Гости на церемонията бяха народния представител Радослава Чеканска, зам.- областният управител Матей Попниколов, кметът на Сапарева баня Калин Гелев и зам.-кметът на курортната община Славчо Коларски. Програмата продължи с концерт на Орлин Горанов и Маргарита Хранова.

Майските празници на културата в Дупница
Маргарита Петрова
 

В програмата на Майските празници на културата днес е включен турнир по спортни танци „Фантастик Данс”. Началото е 10 часа. В 11 часа в салона на ОбДТ „Невена Коканова” е предвиден 5-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли на НС на CIOFF България, в 16 часа в залата на Историческия музей ще бъде открита изложба на младите таланти от арт ателие „Дон Кези”.
 
Дарик- Кюстендил