Заплашват кюстендилски фармацевти
Заплашват кюстендилски фармацевти / netinfo

   Имената на потенциалните кандидати в конкурса за денонощна аптека във фоайето на поликлиниката в Кюстендил, написани и запечатани в плик с два печата, предадоха на Дарик радио от Регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз. Пликът ще бъде отворен в присъствието на журналисти в деня на конкурса.

     "Съмняваме се в прозрачността на конкурса. Защо общинският съвет не прие да бъде търг с явно наддаване", заяви Златка Велкова председател на Регионалната колегия.

    Според фармацевтите при гласуването председателят на общинския съвет е нарушил грубо процедурата, като без да обяви резултатите е наредил прегласуване, тъй като в първия момент не стигнали гласове.

   "Странно е да се отдава помещение за аптека, което не отговаря на изискванията", допълни Велкова.

   "Има хора, които обикалят аптеките в Кюстендил и заплашват магистър фармацевтите, че ако не си продадат аптеките ще бъдат съсипани, това са емисари на веригата собственост на Марешки. Очакваме появата му в Кюстендил, чрез поставени лица", коментира София Захариева, член на управителния съвет на БФС.

    Поне 8 от 25-е аптеки в Кюстендил не са собственост на магистър фармацевти, а в една от тях работи фризьор, който е на длъжност консултант по козметика, каквато не съществува, уточни Захариева.