Занаятчии от Кюстендил и Крива паланка работят заедно по проект
Занаятчии от Кюстендил и Крива паланка работят заедно по проект / Дима Кирилова,Дарик радио

Насърчаване на устойчивия икономически растеж в трансграничния регион чрез създаване на форми за сътрудничество , улесняване на бизнес контактите, изграждане на мрежи, проучване на специфични за региона продукти, управление и маркетинг на бизнеса и занаятите са част от целите на проекта "Подаваме си ръце за по- добро бъдеще". Той се реализира от Регионална занаятчийска камара Кюстендил и Норгес Вел- Крива Паланка.
Основната цел на проекта е подобряване на икономическото състояние на занаятчиите и малките и средни предприятия от двата трансгранични района, чрез изграждане на дългосрочни отношения на сътрудничество.
Проектът предвижда увеличаване на популярността на традиционните занаяти и бизнес продукти чрез реклама, проучване на европейски и национални законодателства и политики за патентоване на занаятчийски продукти.

Занаятчии от Кюстендил и Крива паланка работят заедно по проект
netinfo

 

 

 

 


"Наблюдаваме бавно завръщане към традиционните занаяти в Кюстендил, последният регистрирал се занаятчия е младо момиче, което извършва сарашки услуги и прави чанти .Наблюдава се интерес към изработването на национални кукли, иконопис,изработката на накити и бижута. В Кюстендил нямаме майстор на керамични съдове, но се надяваме  това да се промени”, ", заяви Даниела Стоянова, председател на РЗК Кюстендил.