инж Здравчо Тодоров
инж Здравчо Тодоров
“История и традиции в грижата за бъдещето на гората” е мотото през 2019 година на Седмицата на гората. На 29 март, от 12:00 часа в лесопарк Хисарлъка ще бъде почетена паметта на лесовъда Йордан Митрев и ще бъде даден старт на програма, с много игри и състезания за децата. Осигурени са и награди, както и храна за всички участници.

Експертите на РДГ-Кюстендил отбелязаха Международния ден на гората (СНИМКИ)

“Предвидили сме голям брой мероприятия, които са свързани с това, какво се прави в гората, как да накараме децата да заобичат природата и ще дадем повече подробности за случващото се в гората”, заяви директорът на РДГ-Кюстендил Здравчо Тодоров. Той благодари за добрата съвместна работа с ЮЗДП- Благоевград и частно практикуващи лесовъди.
 
Около 100 рисунки и фотоси участват в конкурса обявен по-рано от РДГ- Кюстендил. Работите на децата са вече оценени и ще се изложат в лесопарк Хисарлъка утре, а през следващата седмица ще бъдат подредени пред сградата на дирекцията в Кюстендил, за да ги видят повече граждани.
 

“През Седмицата на гората ще има Дни на отворените врати в различните общини, като в тях ще даваме консултации, ще се раздават фиданки от различни видове за залесяване. Ще посетим и детските градини, където ще се опитаме да пренесем лесовъдската професия.

Ще има и по-масови залесявания в горските и ловните стопанства. За област Кюстендил е планирано залесяване на около 800 дка”, каза още инж. Здравчо Тодоров. Днес се открива горски разсадник в ОУ в село Крайници, по инициатива на училището.
Дарик- Кюстендил