Задържаните от ВМРО са в арест във Враня
Задържаните от ВМРО са в арест във Враня / Дарик- Кюстендил, архив

Четиримата българи от ВМРО, задържани вчера на сръбския граничен пункт "Рибарци" са транспортирани до ареста на полицията във Враня. Сред тях е и зам.- кметът на община Враца Красимир Богданов.
"Към този час не им е предявено никакво обвинение. Очаква се това да се случи до няколко часа, като най- вероятно ще е за митническо нарушение. Те бяха взели от новите календари на ВМРО и литература за българите в Босилеград", каза за Дарик председателят на ВМРО- Кюстендил Георги Петров.
Българите са били част от делегацията на ВМРО, за отбелязване на 94- годишнината от Ньойския договор в Босилеград, съвместно с Културно информационни център в града. С проблема е запознат консула на България в Ниш, който също е бил в Босилеград.
Зам.- председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който също е бил пуснат в последния момент да влезе в Сърбия, заяви, че иска политическа автономия за българите от Западните покрайнини. България да наложи вето за влизане на Сърбия в ЕС и на границата да бъдат само български гранични полицаи.