За първи път нощен офроуд в България, с домакинството на Дупница. Най- атрактивно ще е на летището в Сапарева баня
За първи път нощен офроуд в България, с домакинството на Дупница. Най- атрактивно ще е на летището в Сапарева баня / netinfo

  Терените в Кюстендилска област и по- точно в общините Дупница, и Сапарева баня се оказват перфектни за офроуд. Района предлага уникална смес от равнинна и високопланинска част, възможности за развитие на високи скорости и често автомобилите ще летят във въздуха, казват организаторите.

  За първи път в България ще има нощен етап в офроуд състезание, по време на последния кръг от републиканския шампионат с домакинството на Дупница и Сапарева баня / 12- 14 септември /.

  "Това ще привлече много публика от цялата страна. Проблем обаче се оказва хотелската база с ограничения брой места", коментира пред Дарик комендантът на състезанието Асен Начев.

  Над 20 участника ще преминат по трасе от 400 км, а най- интересно за феновете ще е на летището в Сапарева баня, където ще има писта с изкуствени препятствия. Състезанието се открива на 12 септември, като от 20 часа ще има и концерт на група БТР.

  "Това е много опасен спорт и моля хората да спазват мерките за безопасност. Пътища няма да се затварят", каза още Начев, пред Елица Иванова. / Чуй /