За 1 година, работещите в Кюстендилска област намаляват с 0,3%
За 1 година, работещите в Кюстендилска област намаляват с 0,3% / Дарик Нюз,архив

Наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Кюстендил към края на септември 2015 г. нарастват с 0.7%, спрямо края на юни 2015 г., като достигат 30.8 хиляди, по предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).
Най- голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост" и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети" - съответно 31.9 и 13.5%.
Спрямо края на второто тримесечие на 2015 г., наетите лица в обществения сектор нарастват с 2.8% (до 7.8 хил.), а в частния сектор с 0.1% (до 23.0 хиляди).
В края на септември 2015 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Кюстендил са със 101, или с 0.3% по-малко в сравнение с края на септември 2014 година. В процентно изражение намалението е най- значително в икономическите дейности „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения", „Професионални дейности и научни изследвания" и „Образование". Най-голямо процентно увеличение на наетите лица в края на септември 2015 г. спрямо същия период на предходната година има в дейностите „Хотелиерство и ресторантьорство", „Финансови и застрахователни дейности", „Други дейности" и „Строителство".