Юношите на Велбъжд играха спокойни, като равни с Черноморец
Юношите на Велбъжд играха спокойни, като равни с Черноморец / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

„Велбъжд" игра освободено в Бургас, без притеснението, че може да изпадне от Елитната юношеска група до 19 години и загуби минимално с 3:2 от „Черноморец". Точни за кюстендилци бяха Валери Максимов и Денис Личина. "Черноморец" завършиха на 7- мо място.
Заедно с „Пирин 2001", които сами се отказаха преди пролетния полусезон, от групата изпада „Спартак"- Варна, останал последен на две точки след „Любимец", като и двата тима загубиха разгромно. „Спартак"- „Оскар Е. Л." 1:6 и „Видима- Раковски"- „Любимец" 6:2.
„Литекс" запази шампионската си титла в Елитната юношеска група до 19 години, след 0:0 на терена на „Светкавица", в последния 30-и кръг. Хиксът бе достатъчен, въпреки че основният конкурент „Левски" спечели служебно с 3:0 срещу отказалия се „Пирин 2001" и двата отбора се изравниха по точки. „Литекс" обаче има предимство от преките двубои, две победи в София и Ловеч. Бронзът е за „Черно море", които пък имат равни точки с четвъртия ЦСКА.

"Велбъжд" финишира на 13- то място, като остави след себе си "Любимец", "Спартак"- Варна и "Пирин 2001", които имат повече точки от кюстендилци, но сами се отказаха от участие в U19.