Юлиян Кръстев е новият - стар капитан на ФК Велбъжд
Юлиян Кръстев е новият - стар капитан на ФК Велбъжд / netinfo

Юлиян Кръстев ще носи капитанската лента за ФК "Велбъжд" през пролетния полусезон, съобщи за Дарик старши треньорът Димитър Соколов. Кръстев бе капитан на отбора и по времето, когато президент беше Емил Велинов.

Досегашният капитан на отбора Ивайло Странджов е поканен от Димитър Соколов да се присъедини към отбора. "Ситуацията около отбора не го удоволетворява и ще мисли един-два дни", коментира Соколов.

Мачът между "Велбъжд" и лидера в класирането "Миньор"- Бобов дол ще се играе, както е по програма, в неделя от 14.00 часа в Кюстендил, най- вероятно заради лошото време на стадион "Странджата". Гостите са отказали двубоя да бъде отложен. В Бобов дол играят трима от освободените от старото ръководство на "Велбъжд" футболисти - Вел. Мирчев, К. Христов и Адр. Бачовски, както и Ив. Иванов.

"Ще работя само с кюстендилски футболисти. Привлечени в първия отбор са и осем юноши. Има талантливи деца, в школата е работено много добре и тя ще е приоритет. Искам хората и общинските съветници, като дойдат на стадиона да гледат техните момчета", заяви старши треньорът. Соколов припомни историята на клуба от 1989 г., когато "Велбъжд" се връща в "Б" група, след дълго прекъсване, само с кюстендилци в състава. "На повечето децата сега са им в клуба или те работят за него", допълни Димитър Соколов.

Целта пред "Велбъжд" е запазване мястото в ЮЗ "В" група, изграждане на силен отбор през лятото и промоция за "Б" група догодина.

Не за първи път Димитър Соколов поема отбор в трудно положение и в последния момент. Преди години, той пое "Вихрен"- Сандански седмица преди първенството, а после отбора влезе от "В" в "Б" група. Соколов бе назначаван за ст. треньор 20 дни преди първенството в "Спартак"- Плевен, а отбора завърши първия полусезон на 1-во място, със голяма преднина.