Въгледобив Бобов дол ЕООД с отворено писмо до партиите и медиите
Въгледобив Бобов дол ЕООД с отворено писмо до партиите и медиите / Дарик- Кюстендил,архив

"Въгледобив Бобов дол" ЕООД излязоха с отворено писмо до медиите и политическите партии в България.
Те канят лидерите на всички политически партии или водачите на листите им за Европейски избори 2014 днес преди деня за размисъл или след Европейските избори, да разкажат на хората своето виждане за развитието на българския въгледобив и съхраняването на работни места.

В отвореното писмо се казва:
"Въгледобив Бобов дол" ЕООД са най-модерно оборудваните мини за подземен въгледобив в България. Хората посветили живота си на тази тежка професия заслужават уважение от политическите партии, предвид огромния им принос за съществуването на българска енергетика. Третирането им като безгласно стадо в публичното пространство, е последното нещо, което те заслужават.
Във "Въгледобив Бобов дол" ЕООД работят повече от 2000 човека и ангажиментът към тях, от желаещите да посетят предприятието, е ангажимент към цялото минно съсловие в България.
Ние благодарим на всички наши служители, които оценяват усилията ни за запазване на отрасъла. Благодарим за доверието, което ни гласуват, работейки на няколкостотин метра под земята", завършва отвореното писмо.