Време е за Спортист на Кюстендил 2009
Време е за Спортист на Кюстендил 2009 / netinfo
Време е за "Спортист на Кюстендил 2009"
24416
Време е за "Спортист на Кюстендил 2009"
  • Време е за "Спортист на Кюстендил 2009"

Тримата най- добри спортисти на Кюстендил за 2009 година ще станат известни на 23 декември. Дарик радио и община Кюстендил организират церемонията по награждаването на спортистите прославили родния си край и клуб, в страната и света. Домакин на събитието ще бъде сладкарница "Шампиони", в спортен комплекс "Осогово". Министърът на спорта Свилен Нейков е поканен да бъде гост на тържеството.

Обявените като №1 за 2009 година в 25 клуба ще получат специално изработения за церемонията плакет. Ще бъде присъдена и награда за "Отбор на годината", в колективните спортове.

Спортните журналисти ще получат списък с номинираните за "Спортист на Кюстендил 2009" и след гласуване ще бъдат определени 3- та най- добри спортисти на общината.

"Спортист на Кюстендил"- историята започва в началото на 21 век. Годината е 2000- та, а месеца ноември. Един нов член в екипа на Дарик радио- Кюстендил се ядосва, ядосва се, че в повечето по- големи градове, а и по- малки, уважават най- добрите си спортисти, а в Кюстендил от години не  е така. .........Време е... за 10- то издание на "Спортист на Кюстендил", организирано от Дарик радио. Благодарим на кмета Петър Паунов, зам.- кмета Виктор Янев, началник отдел "Младежки дейности и спорт" Мая Лехчанска, директорът на ОП "Спортни имоти и съоръжения" Васил Гиков", директорът на ОП "Ученическо хранене" Мая Ангелова, защото всички те и екипите им работят с Дарик, за да получат полагащото им се уважение спортистите на Кюстендил.

Двукратни носители на приза "Спортист на Кюстендил" са Владислав Методиев и Александър Костадинов. През тези години, той е печелен два пъти от жени- Станка Златева и Камелия Цекова. Победители са били още- Теню Тенев, Велин Маринов и Веселин Димитров.