/ БФМ
За 62 път град Бобошево  ще бъде домакин на традиционния „винен” мотокрос. След като вече станаха ясни шампионите за сезон 2018 и Републиканският шампионат по мотокрос приключи своето тазгодишно издание, идва ред и на Община Бобошево да даде своя принос към историята на мотоциклетния спорт в България и региона.
 
Трасето на което се провежда традиционния бобошевски мотокрос търпи доста промени през годините, като до голяма степен през последните няколко  издания на това състезание, ежегодно Общината и местните ентусиасти добавят нови елементи и осъвременяват съществуващата писта, разположена в югозападното подножие на Влахина планина, в близост до манастира „Свети Димитър”.
 
В Grand Prix Бобошево №62 ще участват някой от призьорите в Републиканския шампионат по мотокрос като: Мирослав Димитров (Марица рейсинг) – бронзов медалист в клас МХ65, Живко Иванов (Панчо Рейсинг Тийм), вицешампион в клас МХ65 който най-вероятно ще премине в горната категория МХ85.

В клас МХ85 участие ще вземат Християн Георгиев (НСА Моторспорт) и Виктор Бориславов (МотоСпорт Варна), съответно заемащи първо и второ място в класа. При 250 кубиковите от клас МХ2, на Бобошевска земя ще премерят сили и някой от най-бързите пилоти в тази категория, а именно: Хакан Халми (МСК Севлиево), шампион в клас МХ2 Junior, Алекс Димитров (МотоСпорт Варна) - вицешампион в клас МХ2, Станислав Цеклеов (АИТ Рейсинг Тийм) – бронзов медалист от РШ, Виктор Нейчев (ЕърМакс Рейсинг) – европейски шампион по СуперМото и други.

В най-голямата кубатура се очаква участието на Ивелин Манев (Моторейсинг Варна). В клас МХ, участие ще вземе Мартин Тодоров (Еърмакс рейсинг), шампион както и много други състезатели които ще се борят за победата.

В съботния ден, програмата включва 2 тренировки за време за всеки клас, а в неделя са квалификациите и състезателните маншове, информира Николай Илиев от "Iliev Sport Agency" LTD. 
Дарик- Кюстендил