Волейболистките на Велбъжд- девойки старша възраст са 7- ми в България
Волейболистките на Велбъжд- девойки старша възраст са 7- ми в България / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Девойките старша възраст на волейболният "Велбъжд" се класираха на 7- мо място в България, като бяха сред най- добрите 8 тима на републиканските финали в Пловдив. Кюстендилки загубиха драматично първия мач от групата си от "Локомотив"- София с 2:3 гейма, след като водеха с 2:1 гейма и 20:16 точки в четвъртата част, а после отстъпиха и в тайбрека с 12:15 т.
"Това ни попречи за по- добро класиране. Във втората среща с "Казанлък" не се вдигнахме и загубихме с 0:3. Интересен бе мача с ЦСКА, които станаха и шампиони. Поведохме ги с 9:1, 19:8, но не си повярвахме и загубихме и гейма и срещата с 0:3. В спор за 7- 8 място надиграхме категорично "Шумен", каза пред Дарик треньорът Йорданка Василева. Тя отличи над всички финалистите от ЦСКА и "Марица"- Пловдив, "те играят модерен волейбол".
Кюстендилският отбор е съставен основно от девойки младша възраст, докато в другите тимове има момичета, които играят и при жените.
На трето място е "Левски", следват- "Казанлък", "Локомотив"- София, "Пирин"- Разлог, "Велбъжд" и "Шумен".
На 30 май предстои републиканското първенство за момичета до 15 години, като "Велбъжд" са в групата от 8 отбора, която ще играе в залата на ЦСКА в София. Другата осмица ще играе в Пазарджик, като първите два отбора от двете групи ще се срещнат във финална четворка.
През юни са финалите за девойки младша възраст и момичета до 13 години, отново с участието на школата на "Велбъжд"- Кюстендил, със старши треньор Емил Стоянов.