Водопровод в Бобов дол е в основата на схемата с подкупа
Водопровод в Бобов дол е в основата на схемата с подкупа / netinfo

Делото, което води община Бобов дол срещу  пернишката строителната фирма "Алматея Прима" за изпълнението на водопровод в града е в основата на корупционната схема разкрита от ДАНС, МВР и Софийска градска прокуратура. Съдия по делото в Кюстендилски окръжен съд е Юрий Маринов.

"Не познавам лично съдията, негов приятел от детинство, с който се познаваме дойде при нас и ни каза или плащате 24 000 лв. или делото е на кантар. Ние рушвети не даваме и не искаме служебни победи срещу кмета на Бобов дол Грети Алексова, която изрече много лъжи по наш адрес", заяви за Дарик собственикът на фирмата Милен Миленов. Той оспорва ревизионен акт на експерт от Агенцията за държавна финансова инспекция, на стойност 1 100 000 лв. срещу фирмата. "Този човек или е подведен или е злонамерен", коментира Миленов.

Той е подал сигнала за искания подкуп в петък в ДАНС. Миленов днес лично е занесъл исканата сума с белязани банкноти на посредника, граничния полицай Чавдар Бурназки. Срещите са били в селата Слокощица и Пиперков чифлик. Парите са предадени в къщата на Бурназки в Пиперков чифлик.

Делото за водопровода в Бобов дол е било днес в Кюстендилски окръжен съд, като Миленов има информация, че съдия Маринов се е произнесъл в полза на фирмата, като има спечелено дело преди това в Районен съд- Дупница.