ВМРО почете легендарния водач на Организацията Тодор Александров
ВМРО почете легендарния водач на Организацията Тодор Александров / Дарик- Кюстендил
ВМРО почете легендарния водач на Организацията Тодор Александров  в Пирин планина,до паракиса "Свети Илия"над с.Сугарево.
 .Гробът на войводата е до параклиса,а той пада убит на 31 август 1924г.Тази година се навършват 95 години от гибелта му.
На паметното събитие присъстваха вицепремиерът,министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов,евродепутатът Ангел Джамбазки,министъра на околната среда и водите Нено Димов,неговият заместник Николай Кънчев,депутати,членове и симпатизанти на Организацията,българи от Македония и Западните покрайнини.

ВМРО почете легендарния водач на Организацията Тодор Александров
Дарик- Кюстендил


.Отслужена бе заупокойна молитва,залп в чест на Тодор Александров огласи Пирин планина.
По традиция лично Красимир Каракачанов връчи грамоти и прие в редиците на ВМРО около 40 нови членове,които положиха клетва за вярност към Организацията и се заклеха над Евангелието,камата и револвера.

ВМРО почете легендарния водач на Организацията Тодор Александров
Дарик- Кюстендил


В словото си Красимир Каракачанов разказа за делото на некоронования цар на Пирин,както е наричан Тодор Александров.
Тодор Александров Попорушев е роден на 4 март1881г. в Щип.през 1898г. на 17-годишна възраст влиза в редиците на ВМОРОЗза кратко учителствува в поробените територии.След Илинденско-Преображенското въстание 1903г. взима дейно участие във възтановяването на Организацията.През 1911г. той финансира от касата на ВМОРО издаването на вестник "Вардар".През лятото на 1912г.Тодор Александров е начело на малка чета,с която се движи из околностите на Кукуш и Солун.Непосредствено преди обявяването на Балканската война ръководи извършването на серия атентати в Солун и околностите му.По време на Първата световна война е назначен като офицер за поръчки при щаба на дивизията със свободен достъп до кабинета на министър-председателя.След войната заедно с Александър Протогеров са заемат да възобновят работата на Организацията.Освен че четниците вече имат униформа,изграждат се околийски и окръжни ръководства,има пунктови началници ,районни чети и милиция. ВМРО се превръща в "държава в държавата".На 31 август 1924г. в Пирин планина над село Сугарево е убит Тодор Александров заедно с охранителя му Панзо Зафиров.

ВМРО почете легендарния водач на Организацията Тодор Александров
Дарик- Кюстендил


Александров в продължение на много години бе некоронования крал на българите-македонци,които го почти боготворяха. В народната памет Тодор Александров е зъзприет като "Последният цар на планините".