Властта обеща подкрепа на младите хора
Властта обеща подкрепа на младите хора / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Подкрепа за всички инициативи на младите хора от областта обеща от името на Областна управа, зам.- областният управител Радослава Чеканска. Тя и част от екипа на областта приеха доброволци от клуб "Чуй ме", към сдружение "Ларго".

Чеканска определи каузата на момичетата и момчетата от клуба като благородна, защото помагат на връстниците си да разберат как да се предпазват от болестите предавани по полов път. Тя припомни за миналогодишната акция, когато от сградата на Областната управа бе спусната червена панделка.

Властта обеща подкрепа на младите хора
netinfo

Подобни клубове има в 18 града от страната. Работят само млади хора и обучителите ни са млади хора, на по 22- 23 години. Опитваме се да говорим с нашите съученици и връстници, като с приятели и на разбираем език да им обясним опасностите от ХИВ/ СПИН, разказа Евелина Германова.

"Нашите взаимоотношения в обществото загрубяха твърде много и е хубаво на ден като днешния, да се кажем добри думи, да имаме топли взаимоотношения. Да си кажем обаче и за болестите, които ни застрашават. Често, това което виждаме в интернет не е толкова истинско", коментира Елена Андонова от РЗИ- Кюстендил и раздаде на младежите презервативи в сърца и надпис "Бъди в час".

Властта обеща подкрепа на младите хора
netinfo