Владислав Стойков определи комуникацията, като ключова за развитието на областта
Владислав Стойков определи комуникацията, като ключова за развитието на областта / Областна управа- Кюстендил

Добра координация и комуникация между структурите на държавната и местна власт е определяща за развитието на Кюстендилска област, каза областният управител инж. Владислав Стойков при откриването на поредната ежемесечна работна среща в град Бобошево, между ръководителите на териториалните администрации и кметовете на общини от област Кюстендил.

Предприетите  действия за набиране на документи за членство за доброволни формирования, бяха сред една от точките в дневния ред. Кметовете коментираха, че доброволните  формирования за защита при бедствия и аварии  са разгледани от почти всички общински съвети на редовни сесии, като предстоят и останалите процедури по набор от документи и подаване молба за членство.

Относно пожарната безопасност на селскостопанските и горски територии, представител на ОУ „ПБЗН" припомни на присъстващите за правилата и нормите, описани в наредбата за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделски земи, като уточни, че изискванията са задължителни за всички юридически и физически лица, собственици и ползватели на земеделски земи, както и лица, които преминават, и осъществяват дейности в близост до тях.

Борислав Динев, директор на РПУ Дупница, коментира, че в резултат на  доброто взаимодействие с местната власт и държавните структури липсват тежки престъпления в региона.