/ netinfo
Областният управител Виктор Янев пожелава успешна и ползотворна учебна година на всички директори, учители, родители и ученици в област Кюстендил. “Продължавайте да оправдавате доверието на хората, поверили образованието на децата си във Вашите ръце!”, се казва в поздравителния адрес до всички учители в областта.

Виктор Янев се обръща първо към директорите на учебни заведения с думите:

“Приемете моята признателност, че за поредна година давате възможност на децата да следват мечтите си, изминавайки трудния и вълнуващ път към знанието. Днес страната ни има нужда от креативни и любознателни млади хора. Вярвам, че училищата в област Кюстендил ще продължат да възпитават учениците като горди европейски граждани и достойни наследници на българщината!
До учителите:

Бъдете здрави, жизнени и всеотдайни, предавайки на поколенията Вашите безценни знания и мъдри напътствия! Продължавайте да оправдавате доверието на хората, поверили образованието на децата си във Вашите ръце! Нека все по-често срещате признание в очите на своите пораснали ученици, защото всеки ден да преподаваш със сърцето си е равносилно, всеки ден да даваш част от себе си..


Първокласници ще има във всяко начално или основно училище в област Кюстендил

До родителите:
За Вас е не по-малко вълнуващ първият учебен ден, заради желанието и стремежа на децата Ви да пораснат. Искрено се надявам, че българското образование ще оправдае Вашите очаквания и ще успее да им отвори  вратите на знанието.

До учениците:
Нека този тържествен ден да даде началото на една успешна и ползотворна учебна година, изпълнена с незабравими моменти, приятелски трепети и сбъднати мечти! Когато търсите същността и смисъла на заобикалящия ни свят, и упорито преследвате своите амбиции, бъдете сигурни, че късметът и благополучието ще бъдат на ваша страна! 
НА ДОБЪР ЧАС!”


С уважение,
Виктор Янев, областен управител
Дарик- Кюстендил