Видео: My friend Alex- благотворителен концерт
Видео: My friend Alex- благотворителен концерт / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Благотворителен концерт "My friend Alex" организира фондация "Unique Partners" в Кюстендил, със съдействието на общинско ръководство. Той ще се проведе на 7 юни, от 19.00 ч. в драматичния театър.

Концертът е в подкрепа на Александър Ангелов, който страда от мускулна дистрофия, но има и съпътстващи заболявания. Сашо е ученик в 9-ти клас на Езикова гимназия "Д-р Петър Берон". Учи по индивидуална програма. Знае перфектно английски език, вторият език, който учи е испански".

Неговата учителка по английски си направи експеримент, като му даде теста от матурата за 12 клас и той го реши, само с една грешка. Завърши 8 клас с Отличен, сега ще видим успеха му в края на тази учебна година", разказа майка му Весела Ангелова.

В концерта ще участват: Клуб по спортни танци "Велбъжданс", Танцово студио "Дебют", Танцова формация "Изгрев", Томас Томов, Александра Борисова, Фолклорен ансамбъл "Родолюбие", Сдружение "Вдъхновени", Тамбурашки оркестър към читалище "Искра", Квинтет тамбури при 2-ро ОУ, Вокална група "Калпазани" при 6-то ОУ и Вокална група "Бърборанче" при НУ "Св. Климент Охридски".

"Няма да има билети за входа на концерта. Ще поставим кутии и всеки наш тост ще подкрепи лечението на Сашо, с колкото му е възможно. На следващ етап ще организираме и изложба с негови картини", каза председателят на фондация "Unique Partners" Петя Милкова.

Любопитното е, че Сашо сам финансира голяма част от лечението си. Той е талантлив художник и картините му се търсят на пазара. Александър Ангелов е и доброволец на фондацията, като не веднъж е давал свои картини за продажба в подкрепа на деца лишени от родителска грижа.

Видео: "My friend Alex"- благотворителен концерт
netinfo

"Синът ми се чувства много по-добре. Наближава момента да си стъпи на краката. Необходим е специален уред на рехабилитация - вертикализатор, който ще го държи изправен и ще му позволява да прави упражнения. Този концерт е организиран от негови приятели, за да се осъществи неговата мечта. Благодаря на всички добри хора и на община Кюстендил, които винаги са откликвали на нашите молби за помощ", каза майката Весела Ангелова.

Лечението на Сашо може да бъде подкрепено с изпращане на SMS на номер 17 777, с кратък текст- DMS ALEX, с цена от 1 лв.

Дарителската сметка:

BG 26 UBBS 800210 129 048 30
Александър Спартаков Ангелов
ОББ-клон Кюстендил

Видео: "My friend Alex"- благотворителен концерт
netinfo