Вергил Кацов
Вергил Кацов / netinfo
Водачът на листата на Коалиция “Реформаторски блок – Глас народен” за Кюстендилска област Вергил Кацов провежда поредица от срещи в селата от областта.
“При срещите ми в селата от Кюстендилска област видях, че хората имат много проблеми, че буквално са забравени от държава и община, че дребният бизнес е подложен на непосилен административен и институционален натиск. Моето семейство също се занимава с бизнес и знам много добре за какво става въпрос, защото го изпитвам на гърба си. Близо до вас съм и ако бъда избран да ви представлявам в парламента, ще поставя проблемите ви там, където те могат да намерят решение”, каза Вергил Кацов.
Той, заедно с кандидатите за народни представители Ани Караджинова и Георги Георгиев, се срещнаха с жители на Бобошево, Кочериново, Рила, Джерман, Усойка, Блажиево, Слатино и др.

Вергил Кацов
netinfo


Във всяко от населените места, Кацов постави като акцент въпросът за образованието, който е сред приоритетите в програмата на Реформаторския блок и изтъкна нуждата от иновативни и модерни училища и в селата, чрез които да се привличат повече ученици.
“Не трябва да се пренебрегва и въпросът за увеличаване на учителските заплати, с който сега се спекулира много и се превръщат в продукт за наддаване между партиите. Ние отдавна сме показали чрез политиката си, че оценяваме човешкият капитал като основната градивна част на обществото, а учителите заслужават по-висок социален статус, тъй като имат експертиза, а и мисия да обучават и възпитават децата, които са нашето бъдеще”, коментира Кацов.

Вергил Кацов
netinfo


Най- емоционално водачът на листата с №21 бе посрещнат в родното си село Яхиново. Приветстваха го четирима от досагашните кметове на селото, архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски, директорът на училището Юлия Иванова и много други. С тях разговаряха и кандидатът за народен представител от листата с №21 и председател на СДС в Дупница Георги Георгиев, общинските съветници д-р Лорета Николова, Костадин Костадинов и Ивайло Шаламанов. Усилията му за ремонтиране на училището и детската градина в Яхиново, припомни председателят на групата на “Народен съюз” в Общинския съвет д-р Лорета Николова. Тя цитира управляващи от Дупница, които на предизборна среща в селото са казали, че “тук има едно момче, което пречи”. “Това момче не пречи, то помогна в Яхиново да бъдат инвестирани 2 милиона лева в предишния мандат. Вергил е човек с много хъс и енергия, който е доказал, че може да отстоява позиции, не интриганства и не се страхува да гледа хората в очите”, каза още д-р Николова. Благодарност към кандидата за народен представител Вергил Кацов отправи директорът на училището Юлия Иванова. Тя припомни на хората, че именно с неговата намеса след две нулеви години бе сформирана паралелка 3-ти клас от местни деца,, чиито родители решиха, че трябва да ги върнат от градските училища в родното им място.

Вергил Кацов
netinfo


“Тук няма място за политика. За нас е чест, че човек от селото е издигнат за народен представител. Който не гласува за Вергил Кацов, не гласува за себе си и за своето семейство. Той е нашият човек! Успех и победа на 26-ти март с №21 в бюлетината”, обърна се към хората в препълнената зала първият демократично избран кмет на село Яхиново Методи Боцев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 
 
 
 
Дарик- Кюстендил