Вергил Кацов и Станислав Павлов: Нови избори за ОС- Дупница
Вергил Кацов и Станислав Павлов: Нови избори за ОС- Дупница / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Касиране на изборите за Общински съвет в Дупница очакват лидерите на БСП Станислав Павлов и Народен съюз- Вергил Кацов. Председателят на ОИК- Дупница Здравко Василев определи жалбата на независимият кандидат за общински съветник Иван Танев като основателна.
"Това, което очакваме, следствие на множеството нарушения, които се потвърдиха при отварянето на чувалите, да се касират изборите. Не може при 14 отворени чувала, 9 да са без печат. Не може от 37 секция, при 13 гласа за Народен съюз да има 0. Иван Танев е останал под черта при положение, че има гласовете да бъде общински съветник и да представлява хората, които са гласували за него. Множество несправедливости, нередности и злоупотреби", коментира за Дарик Вергил Кацов. Той бе убеден, че съдът ще касира изборите и допълни, че който обжалва решението му пред ВАС, ще значи, че го е страх от избори.

Вергил Кацов и Станислав Павлов: Нови избори за ОС- Дупница
netinfo

Кацов коментира и хипотезата, съдът да върне на ОИК решението за преизчисляване на резултатите, на база повторното броене: "Съгласен съм, но пи 100% отваряне на чувалите. Общински служител на високо ниво е посъветвал да се преправят нашите гласове на 0 в секция №37. Кметът да се постарае да извади на светло този човек. Човек, който не се е посвенил да открадне гласовете на дупничани, няма да се посвени да открадне и парите им. Такъв човек според мен няма място в екипа му".

Лидерът на БСП Станислав Павлов и адвокатът му Мария Чочова пледираха за касиране на изборите за Общински съвет.

Вергил Кацов и Станислав Павлов: Нови избори за ОС- Дупница
netinfo

"Потвърдиха се нашите опасения от самия изборен ден, за нереални резултати на изборите, следствие на всевъзможни манипулации и допуснати нарушения от СИК. Вещите лица забелязаха, че 9 от 14 чувала нямат необходимите печати. Във всеки чувал при броенето се откриха разминавания. Секционните комисии или не са си били на място или после са допуснати някакви манипулации, това трябва да бъде установено. Всичко това предполага едни нереални резултати. Искаме цялостно касиране на изборите, а не преизчисляване на резултата и очакваме съда да излезе с такова решение", каза за Дарик Павлов.

Вергил Кацов и Станислав Павлов: Нови избори за ОС- Дупница
netinfo

Председателят на ОИК- Дупница Здравко Василев коментира пред Дарик на финала на делото: "Считам, че единствено жалбата на г- н Танев е основателна, с оглед недостига му на 2 гласа, които при броенето излязоха и при заключението си вещите лица казаха, че същият ги е имал. Жалбата на Народен съюз и Вергил Кацов, в частта за неотчетени 13 гласа от СИК 37 е основателна. Всички останали жалби са неоснователни, не се потвърдиха от доказателствата по делото. Съдът е мъдър и той винаги има последната дума".