Венислава Петрова и Виктор Ранов с най- добро представяне за кюстендилското самбо
Венислава Петрова и Виктор Ранов с най- добро представяне за кюстендилското самбо / Личен архив

Венислава Петрова спечели сребърен медал от Държавния лично- отборен шампионат по самбо за жени. Състезателката на СКДС "Велбъжд" е втора в категория +80 кг.

"Нашата състезателка направи 3 победи и 1 загуба от световна шампионка Цветана Божилова. На финал трябваше да играе и Виктор Ранов, в категория +100 кг при мъжете, но контузия и лекарска забрана му попречиха да спори за златния медал и по правилата на шампионата остана 5- ти. Негов съперник щеше да е световния и европейски шампион Мартин Маринков", каза за Дарик треньорът Александра Георгиева.

Ето и пълното класиране на състезателите на СКДС "Велбъжд", от ДЛОП по самбо за мъже:

Тони Станков - 68 кг. -13 място;

Емил Порожанов - 68 кг.- 13 място;

Благовест Георгиев - 82 кг. - 9 място;

Адриан Георгиев  - 82 кг.- 13 място;

Алесандро Фиорини - 90 кг. - 13 място;

Денис Боянов - 100 кг. - 9 място.

"Трябва да имаме предвид, че тези състезатели бяха сред най- малките в тези категории, родени до 1995 година. Те са младежи и участват на мъже за да се обиграват", коментира Георгиева.

Максим Сръндев - + 100 кг - 7 място.

Станислава Димитрова и Ваня Станоева при жените се класираха 4- ти, съответно в категории- 68 кг. и 72 кг.

"Доволна съм като цяло от тяхното представяне. Имаме още върху какво да работим , но поради неразбирателство в тренировъчния график на залата по джудо и самбо, няма какво повече да изисквам от момчетата, с по 3 тренировки седмично. Противопоставиха се на отбори, които провеждат двуразови тренировки всеки ден", заключи треньорът Александра Георгиева.