Велизар Колешански ще участва на СП по карате в Индонезия
Велизар Колешански ще участва на СП по карате в Индонезия / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Велизар Колешански от карате клуб "Шурикен"- Кюстендил ще участва на Световното първенство по карате до 21 години. Шампионатът е от 12- 15 ноември в Джакарта, Индонезия. Велизар Колешански ще е част от националния отбор на България, като ще представи страната на кумите, в категория + 76 кг, при 16- 17- годишните. Той е Спортист №2 на Кюстендил в анкетата на Дарик радио и община Кюстендил за 2013 година.

Велизар Колешански ще участва на СП по карате в Индонезия
netinfo

Кюстендилският талант в карате спорта ще пътува за Индонезия с финансовата подкрепа на Ротари клуб- Кюстендил.
"Вече съм напрегнат, остават броени дни до състезанието, но мисля, че ще се справя. Заради часовата разлика от 5 ч., ставам всеки ден в 04, 30 часа и отивам да тренирам в залата. Спрямо графика, трябва да играя в 10 ч. тяхно време. Конкуренцията ще бъде много голяма", каза пред Дарик Велизар Колешански. Той гостува в студиото с президента на Ротари клуб- Кюстендил за 2015/ 2016 г. Дидияна Миалнова.
"Rotary international" има идея да бъде в полза на обществото. Тази година логото ни е "Бъди дар за света". Решихме, че един млад човек, класиран на национално ниво и преборил се да участва на Световно първенство трябва да бъде подкрепен. Бързо решихме, че тази кауза си заслужава, особено в навечерието на нашия 13- ти рожден ден, който ще празнуваме на 12 декември", коментира Дидияна Миланова.

Велизар Колешански ще участва на СП по карате в Индонезия
netinfo

Спортистът разказа, че е бил на едноседмичен лагер, с двуразови тренировки, съвместно със сръбския национален отбор в град Аранджеловац, Сърбия. Той е участвал на турнир за купата на Белград и се класира на трето място.
"Мотивацията е нещо голямо. То ти идва от вътре. Толкова години труд, в които си давал всичко от себе си и е грехота да го захвърлиш. Целта ми е медал", отговори Велизар Колешански, който тренира от 12 години карате в КК "Шурикен", със старши треньор Емил Димитров. Спортистът започва от днес лагер с националния отбор в София, до 6- ти ноември.