Велбъжд загуби от Чепинец, след 2 червени картона
Велбъжд загуби от Чепинец, след 2 червени картона / netinfo

Загуба с 2:1 претърпяха футболистите на "Велбъжд", като гости на "Чепинец" в Ракитово. Главният съдия Иван Бабанов показа 2 червени картона на кюстендилци. Първо в 30 мин. терена напусна защитникът Станислав Стойов, след 2 жълт картон. В 86 мин. директен червен картон получи Александър Николов, който вкара гол с ръка, след като не успя да стигне топката с глава, коментира за Дарик ст. треньорът на "Велбъжд" Димитър Соколов.

"Чепинец" повеждат в резултата в 44 мин., при което изкълчва глезен защитникът Иво Велинов, който е сменен принудително с Филип Михайлов. Резултатът става 2:0 в 65 мин., а за гостите от Кюстендил е точен Юлиян Кръстев от пряк свободен удар в 82 мин.

"Доволен съм от старанието на момчетата на тежкия терен, въпреки че бяхме с човек по- малко, можехме да спечелим поне 1 точка, но изпуснахме положение в последните минути, чрез юношата Илиян Чавдаров", заяви Соколов.

За "Велбъжд" в този мач играха:К. Кирилов, К. Стоянов, Иво Велинов / Ф. Михайлов /, Юли Кръстев, Ст. Стойов, Ил. Чавдаров, Б. Методиев, Св. Момчилов, Бор. Кирилов, Ал. Николов и Явор Димитров / Ал. Петров /.

"Заради поставяне на мача в тираж със залози, срещата бе снимана от Канал 3, но се увериха, че се игра мъжки. И пред тяхната камера казах, че единствените, които могат да спасят футбола в Кюстендил са кмета и общинските съветници. Надявам се да гласуват съкратения бюджет за издръжката на клуба, в който играят само кюстендилци", каза още Димитър Соколов.