Велбъжд убедителен над Германея, пред погледа на Калин Гелев и Васил Русаков
Велбъжд убедителен над Германея, пред погледа на Калин Гелев и Васил Русаков / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Убедителен успех, в последната си контролна среща на стадион "Осогово", постигнаха футболистите на "Велбъжд". Те надиграха "Германея" с 5:1, като пет от попаденията бяха отбелязани през първото полувреме.
Срещата от официалната трибуна на стадиона наблюдаваха заедно кметът на Сапарева баня Калин Гелев, заместникът му Славчо Коларски и председателят на ФК "Велбъжд" Васил Русаков.


Отборът на "Германея", който едва оцеля в ЮЗ "В" група в отминалото първенство, сега е основно променен, като разчита на почти целия отбор на "Чепинец" от изминалия сезон и треньорът Атанас Стоилов.
Головата серия през първата част откри едно от новите попълнения във "Велбъжд" Калоян Стефанов в 30 минута. Той идва от ЦСКА, отбора, който тренира Адалберт Зафиров. Заедно с него е още един червен юноша- Алекс Илиев и двамата са набор 1997 г. Гостите изравниха след пряк свободен удар, изпълнен точно от Алек Манолов в 35 мин. Михаел Кисьов в 39 мин.,Жорж Георгиев с глава в 41 и Кирил Мицов в 43 мин. направиха резултата 4:1 на полувремето. През втората част бяха направени много смени от двата треньорски щаба, като крайното 5:1 оформи талантливият юноша на "Велбъжд" Драгослав Драганов.


Последната проверка за кюстендилският тим ще е в събота, когато гостуват на "Миньор" в Перник, от 18 ч.
Днес в Зоналния съвет на БФС- София ще бъде теглен жребия за първенството в Трета Югозападна лига. Първият кръг е на 14 август.