Велбъжд трябва задължително да победи Светкавица в U19
Велбъжд трябва задължително да победи Светкавица в U19 / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Задължителна победа ще търсят юношите старша възраст на "Велбъжд" в първия кръг от пролетния полусезон на Елитната група до 19 години. Кюстендилци посрещат от 14 ч., на стадион "Странджата" тима на "Светкавица"- Търговище.
"В мачовете с преките конкуренти ще се реши кой ще изпадне и кой ще остане в тази група. За нас и за кюстендилския футбол е важно да останем, за да може футболистите които идват от школата да играят на по- високо ниво. Най- важни са 3- те точки. Все пак сме на предпоследно място. Имаме малко футболисти. Разполагаме с 9 момчета в набора си- 1995 г., но ще играем с това, което разполагаме и дано успеем", коментира пред Дарик старши треньорът на "Велбъжд" Юлиян Кръстев.
Ново попълнение е само завърналият се от Пловдив Ивелин Георгиев. Няма контузени и наказани футболисти.
"Вторият кръг гостуваме в Етрополе, силен отбор. С никои не можем да се мерим като школа и като брой на футболистите. В групата има отбори, които правят селекция от 300 деца. Имаме домакинства на преки конкуренти като "Спартак"- Варна, "Любимец", гостуваме на "Оскар ЕЛ". Надявам се да спечелим мачове и с отбори на по- предни позиции. Независимо, че ще ни бъде трудно ще се опитваме да печелим от всеки мач точки", каза още Юлиян Кръстев.
"Велбъжд" заема 15- тото, предпоследно място в Елитната група до 19 г. с 8 точки, позиция по- напред е "Светкавица", с 11 точки.

Добра новина и за двата клуба може да се окаже, че ФК "Пирин 2001"- Благоевград преустановява участието си в пролетния полусезон на елитните юношески групи. "Пирин 2001" бяха 6- ти в класирането на U19.