Велбъжд ще търси първи победи в ЮЗ В група и U19
Велбъжд ще търси първи победи в ЮЗ В група и U19 / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Два футболни мача ще има на стадион "Осогово" тази събота и неделя. Първи на терена ще излязат юношите старша възраст на "Велбъжд" и "Пирин 2001", в събота от 16 ч.
Гостите са на 8- мо място в класирането на Елитната група до 19 години, а домакините от Кюстендил на 12- то, като двата отбора са само на 3 точки разлика. "Пирин 2001" имат до момента 10 точки, след 3 победи, едно равенство и 3 загуби. Футболистите на "Велбъжд" продължават да търсят победа на собствен терен, след като имат две на чужд. До момента те имат една спечелена точка на стадион "Осогово". Срещата пропуска оперираният Мирослав Борисов. Няма връзка с Никола Чернев. Очаква се завръщането в състава на Денис Личина.
Като едно от дербитата на кръга в ЮЗ "В" група се очертава двубоя между "Велбъжд" и "Миньор"- Перник, в неделя от 17 ч. Домакините още нямат победа в първенството, а гостите пък нямат загуба. Старши треньорът Юлиян Кръстев няма проблеми при формирането на състава. Картотекиран е и може да направи дебют за "Велбъжд" и халфът Идрис Ба, след като това направи вече друг тъмнокож футболист Фидел Куаме. Към момента, "Велбъжд" е на 14- то място с 2 точки, а "Миньор" на 4- то с 13 точки.
"Германея" посреща втория в подреждането "Перун"- Симитли, в Сапарева баня от 17 ч.