Велбъжд посреща утре Черноморец в мач от U19
Велбъжд посреща утре Черноморец в мач от U19 / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Юношите старша възраст на ФК "Велбъжд" посрещат в последен мач от есенния полусезон на Елитната група до 19 години- "Черноморец"- Бургас. Двубоят е утре на стадион "Осогово", от 14, 00 часа. Срещата трябваше да се играе на 23 ноември, когато е последния кръг в групата, но двата тима се договориха да изтеглят мача по- рано, защото иначе футболистите им трябваше да почиват близо 1 месец.
Старши треньорът на "Велбъжд" Юлиян Кръстев се е опитал да убеди играчите, че могат да спечелят този мач. "В някои от срещите просто надценихме съперника и ги загубихме. Точките ни са малко и се надявам да победим", коментира Кръстев за Дарик.
Кадровите проблеми са свързани с трайно контузените Мирослав Борисов и Кристиян Златков, останалите футболисти са здрави, няма и наказани.
В последните си мачове, "Велбъжд" отстъпи на "Ботев" в Пловдив с 2:0, а "Черноморец" победи "Литекс" с 1:0. Отборът от Бургас е на 9- то място с 21 точки. Кюстендилци са предпоследни със 8 т.
Юношеският национален отбор до 19 г. (95-96) стартира днес лагер в Трявна, преди евроквалификациите идната седмица в Севлиево и Ловеч. Двубоите са във вторник, четвъртък и неделя, срещу Словакия, Гърция и Албания.
В състава е кюстендилецът, футболист на "Левски"- Владислав Мисяк. Повикани са и двама играчи на "Черноморец".