Велбъжд показа характер и победи  Барса с 5:3 във Футбол 9
Велбъжд показа характер и победи Барса с 5:3 във Футбол 9 / Дарик- Кюстендил, архив

Уникален обрат сътвориха малките футболисти на "Велбъжд", които участват в първенството Футбол 9. Кюстендилци губеха в резултата на терена на "Царско село" с 3:0 от "Барса", но успяха да победят с 3:5.
"Имаме колебания, първото полувреме играем слабо, не знам на какво се дължи това. Можеше да спечелим и мача с "Лъвчетата" от предишния кръг, които бяха втори в първенството миналата година, но допуснахме грешки.
Ние играем по- добре, те ни вкараха 3 гола. Направихме корекции на полувремето, надъхах ги момчетата и направиха обрат до 5:3 и това е най- положителното за децата, защото по- обичайната развръзка бе да паднем с 6- 7:0", коментира пред Дарик треньорът на "Велбъжд"- родени 2002 Красимир Петков. Головете вкараха Любослав Любомиров, Никола Стаменов, Любомир Митов, Преслав Дертлийски, Марио Евтимов.
В групата са 30 деца и отборът има потенциал. Тази година ръководството на клуба иска успехи. "Велбъжд" започна с успех над "Атлетик" с 4:0 и загуба от "Лъвчета" с 2:4.
"Водим 15- 16 деца на мачовете в София, някои играят цял мач. Има титуляри, всичко зависи от тренировките и показаното в тях. Не могат да играят всички", каза Петков.
Вече има оферти от софийски отбори към 4 деца, търсят се и родителите.
"Аз им давам пример с мен, искали са ме "Левски", ЦСКА, но аз отидох в ЦСКА в 10- ти клас. Защо сега да разваляме отбора, рано е за тях да отидат в София, много по добре е тук при семейството. Ние участваме в същите първенства и турнири както софийските отбори. Шанса да не станат футболисти е по- голям, ако отидат в тези отбори", заключи треньорът на "Велбъжд".
Кюстендилци са на 3-5 място във временното класиране, като имат по 6 точки с ЦСКА и "Локомотив". Лидери са "Славия" и "Лъвчета" с по 9 точки.