Велбъжд победи и се скъса от пропуски срещу Витоша- Долна Диканя
Велбъжд победи и се скъса от пропуски срещу Витоша- Долна Диканя / Влади Владимиров

Футболният "Велбъжд" победи с 1:0 "Витоша"- Долна Диканя в среща от Югозападната "В" група. Мачът се игра пред около 200 зрители на стадион "Странджата", а представителите на гостите останаха недоволни от съдийската бригада.

Единствения гол в двубоя вкара Велизар Мирчев в 35- та минута, след красива комбинация с Виктор Анастасов. Един от най- дейните на терена, Кирил Вълов пропусна да се разпише в 26- та минута, когато след негово центриране и рикошет, вратарят на гостите спря топката на голлинията. Отново Вълов пропусна златна възможност за гол в 40- та минута, след атака, като по учебник започната от Кирил Мицов и продължена от Мирослав Петров.

"Велбъжд" победи и се скъса от пропуски срещу "Витоша"- Долна Диканя
netinfo

През второто полувреме играчите на "Велбъжд" създадоха още няколко чисти възможности  за гол, но пропуски направиха Виктор Анастасов , Мирослав Петров и Иво Стойнев.

Вратарят Кирил Кирилов се намеси решаващо в моментите, в които и футболистите на "Витоша" опитваха да стигнат до гола.

Съставът на "Велбъжд", изведен от Юлиян Кръстев: Кирил Кирилов, Иво Велинов, Светлозар Момчилов, Алекс Сулик, Александър Хаджийски, Йордан Йовчев, Кирил Мицов, Велизар Мирчев / 89- та мин. Николай Иванов /, Кирил Вълов / 87- та мин. Калин Стоянов /, Мирослав Петров, Виктор Анастасов / 76- та мин Иво Стойнев /.

"Това беше най- добрия мач от изиграните до момента в първенството. Исках да пресираме противника и мисля, че се получи. Доволен съм от всички, от отборната игра. На всяка тренировка работим в посока реализация на головите положения. Гостите не са отбор за пренебрегване. Надявам се да не повторим миналогодишния сценарии, при гостуването на "Марек" и да загубим катастрофално. Трябва да си тръгнем с една добра игра и спечелване на точки", каза Юлиян Кръстев, коментирайки и предстоящото дерби на областта "Марек"- "Велбъжд" на стадион "Бончук".

"Велбъжд" победи и се скъса от пропуски срещу "Витоша"- Долна Диканя
netinfo

С гол на неостаряващият Джейоба, "Марек" спечели гостуването си на "Струмска слава" в Радомир с 0:1. "Рилски спортист" разгроми "Миньор"- Бобов дол със 7:0, а "Германея" загуби тежко от "Сливнишки герой" в Сливница с 5:1.

Лидерът в класирането "Витоша"- Бистрица победи с 3:0 "Ботев"- Ихтиман. "Места"- "Чепинец" 2:0 и "Оборище"- "Перун" 0:0.