Велбъжд падна от Берое с 1:5, но и конкурентите му за оцеляване в U19 губят
Велбъжд падна от Берое с 1:5, но и конкурентите му за оцеляване в U19 губят / Дарик- Кюстендил

Неприятна загуба допуснаха юношите старша възраст на "Велбъжд"- Кюстендил в Елитната група до 19 години. Те отстъпиха на стадион "Странджата" пред "Берое"- Стара Загора с 1:5. Гостите вкараха гол още в 3- та минута и до края на мача домакините не успяха да им се противопоставят, освен да стигнат по почетно попадение от дузпа на Ясен Деянов.
За съжаление продължават кадровите проблеми за треньора Юлиян Кръстев, който всеки кръг прекроява състава, защото има наказани и контузени футболисти. "Велбъжд" гостува на ЦСКА в сряда. Наказан е Милен Кирилов. Станислав Пенев е със скъсан менискус, а Ивелин Георгиев ще прави операция на скъсани коленни връзки.

"Велбъжд" падна от "Берое" с 1:5, но и конкурентите му за оцеляване в U19 губят
netinfo

ЦСКА победи лидера "Литекс" като гост с 0:1 и качи "Левски" на върха в U19.
Кюстендилци отчитат като положителни новините от загубите на "Любимец" в Пловдив от "Ботев" с 6:0 и на "Спартак"- Варна от "Черно море" с 0:2, и на "Светкавица" в Търговище от "Видима- Раковски" с 1:2. Единствено "Оскар ЕЛ" от преките конкуренти за оставане в групата спечели точка, след 1:1 срещу "Черноморец" в Бургас. "Чавдар"- Етрополе загуби от "Левски" с 0:2.
Лидер вече е "Левски" с 59 точки, пред "Литекс" с 58 и ЦСКА 56 т. В дъното на класирането са: "Оскар ЕЛ" с 19 т., "Велбъжд" и "Светкавица" с по 18 т., "Спартак"- Варна с 16 и "Любимец" с 13 точки.