Велбъжд не можа да вземе нищо от Сандански
Велбъжд не можа да вземе нищо от Сандански / Личен архив

"Хубав мач, който можеше да спечелим, но за съжаление загубихме", така коментират гостуването на "Вихрен"- Сандански от щаба на кюстендилският "Велбъжд". Двубоят от Югозападната "В" група завърши 2:1 за домакините. Те първи откриват резултата, след колективна грешка в защита на "Велбъжд", при изпълнение на ъглов удар. Капитанът Мирослав Петров възстановява равенството, като финал на отлична атака и навлизане по фланга на Йордан Йовчев.

"Можеше да стигнем до пълен обрат, но Александър Димитров и Мирослав Петров не успяха да вкарат чисти положения. Теренът бе перфектен, условията за мач- отлични. Домакините обаче малко развалиха атмосферата в края на мача, след като поведоха в 78- та минута. Илиян Чавдаров игра много раздвижено и една от атаките негов удар срещна гредата, но за съжаление при последвалата бърза контраатака домакините вкараха победния гол", разказа за Дарик треньорът Анатоли Бачовски, който води "Велбъжд" в тази среща.

"Германея" отстъпи на "Сливнишки герой" в даденото продължение на мача и липсата на късмет лиши отбора от възможността да си тръгне с 1 точка. "Струмска слава" обаче го направи след 0:0 с "Места" в Хаджидимово.
1:1 завърши македонското дерби, на два от претендентите за първо място в групата- "Пирин" срещу "Перун"/ Симитли. "Миньор" бе категоричен- 5:0 със "Септември"- София. "Оборище" победи "Спортист"- Своге с 2:0, а "Балкан"- Варвара излъга "Ботев"- Ихтиман с 2:1. Най- резултатният двубой бе в Петрич, където "Беласица" спечели с 6:1 срещу "Чепинец".
Третият кръг от ЮЗ "В" група предлага сблъсъка- "Велбъжд" срещу "Пирин". "Германея" посреща "Вихрен".