Велбъжд изпусна лидера Малеш. Загуба и за Германея в Петрич
Велбъжд изпусна лидера Малеш. Загуба и за Германея в Петрич / netinfo

"Велбъжд" отстъпи с минималното 1:0 като гост на лидера в класирането на ЮЗ "В" група "Малеш"- Микрево. Кюстендилци спокойно можеха да си тръгнат с 1 или 3 точки, но отново пропуснаха създадените голови положения.

"Играхме много добре. Янков изпусна на 2 пъти. "Малеш" с нищо не ни надиграха", заяви със съжаление за пропуснатите шансове президентът на клуба Васил Русаков.

Дебют за "Велбъжд" направиха Иван Ралеников, който за последно е играл в "Миньор"- Бобов дол и юношата на клуба Красимир Асенов. В групата за мача бяха още 2- ма юноши родени 1993 година- Виктор Анастасов и Сейди Яшари.

Старши треньорът Соколов заложи като титуляри на Кирилов, Ангелов, Странджов, Здравков, Велинов, Наков, Методиев, Джогански, Бачовски, Ралеников и Янков.

"Пропуски пред гола, липсата на равностойни смени и наказания заради картони са сред основните причини за неуспехите ни в последните кръгове, но се надявам да се вдигнем и в следващите 3 кръга покажем възможностите си", каза за Дарик Димитър Соколов. В момента "Велбъжд" е на 14- то място в класирането.

"Германея"- Сапарева баня загуби също минимално с 1:0 като гост на "Беласица"- Петрич. Срещата "Пирин"- Разлог срещу "Миньор"- Бобов дол не се игра заради многото болни от грип футболисти на гостите.

Останалите резултати от кръга:

Перун (Кресна) - Чепинец (Велинград)                      3:0

Бенковски (Пазарджик) - Струмска слава 1927 (Радомир)     3:2

Витоша (Долна Диканя) - Ботев 1937 (Ихтиман)              1:0

Левски 1923 (Елин Пелин) - Места 2005 (Хаджидимово)       4:1

Сливнишки герой (Сливница) - Нови Искър (Нови Искър)      3:0

Бенковски (Костинброд) - Хебър (Пазарджик)                5:1