Велбъжд и Марек оправдаха очакванията за дерби
Велбъжд и Марек оправдаха очакванията за дерби / Дарик- Кюстендил

Реми в дербито на Кюстендилска област в Югозападната "В" група. "Велбъжд" и "Марек" завършиха 2:2 на стадион "Осогово". Дупничани на два пъти изоставаха в резултата, но в края на двубоя можеха и да спечелят победата.
Домакините поведоха в резултата, в 7-ата минута Велизар Мирчев вкара след майсторско изпълнение от въздуха за 1:0. Владимир Христов изравни в 38-ата минута, след удар от около 30 метра, топката срещна гредата и след това премина линията на вратата. С малко късмет, "Велбъжд" отново поведе в резултата в последните секунди на първото полувреме, точен за 2:1 бе Бисер Методиев, като топката отново удари първо гредата.

 

Екундайо Джейоба вкара 5- тия си гол за "Марек" в 58-ата минута. Той отбеляза с глава след центриране от ъглов удар.  Последваха доста нерви, пропуски и претенции към съдиите, но мачът завърши 2:2.

Футболистите и старши треньорът на "Велбъжд" Юлиян Кръстев излязоха с фланелки в подкрепа на капитана на националния отбор Стилиян Петров. Около 400 фенове наблюдаваха двубоя на стадион "Осогово"