Велбъжд и Лъвчетата си размениха по една победа
Велбъжд и Лъвчетата си размениха по една победа / netinfo

Детските отбори на ФК „Велбъжд", родени 2001 и 2002 година изиграха няколко контролни срещи с два софийски отбора- „Лъвчетата" и „Евростар", които гостуваха в Кюстендил. Първите двубои се изиграха на терена на „Три буки" в Осоговската планина. Водените от Мартин Йорданов, момчета родени 2001 година отстъпиха на "Лъвчетата" с 3:5, а родените 2002, с треньор Красимир Петков паднаха с 0:5 от силния си софийски противник.
По- късно към спарингите се присъедини и тима на "Евростар"- София. Срещите се играха в Кюстендил. Футболистите, водени от Мартин Йорданов взеха реванш на "Лъвчетата" и ги победиха на стадион "Странджата" с 2:1. Кюстендилци надиграха и "Евростар" с 4:1.
По регламента на "Футбол 7" играха "Велбъжд" и "Лъвчетата" на терена на общинския плаж. Играчите на Красимир Петков си върнаха за работата в планината, като спечелиха с 5:3.
Малките "лъвчета" спечелиха убедително контролите с "Евростар". Тимът на Ивайло Пешаров (р. 2000/2001 г.) се наложи с 5:1. Отборът на Троян Радулов (р. 2002/2003 г.) пък разгроми съперника с 8:0.
Детският тим на „Лъвчетата" завърши на 2-ро място в първенството на София, след "Славия" и преди "Левски" и ЦСКА. Отборът се води от треньора Траян Радулов.
Футболистите от софийската школа бяха на лагер в Осоговската планина.