Велбъжд би и Миньор, с Мартин Ковачев и Даниел Младенов в състава си
Велбъжд би и Миньор, с Мартин Ковачев и Даниел Младенов в състава си / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Победният ход на футболистите на „Велбъжд" в контролните срещи продължи и с успех над „Миньор" в Перник с 0:2. Любопитното е, че в състава на треньора Юлиян Кръстев, бяха игралите в „А" група- Мартин Ковачев и Даниел Младенов. И двамата са в изчакване на добра оферта за продължаване на кариерата си.
„Ковачев е централен защитник, с какъвто, например „Левски" не разполагат в момента. Той най- вероятно ще приеме ново предизвикателство, но ако остане в родния си клуб няма да му се разсърдим. Същото се отнася и за Дани Младенов. Двамата поддържат форма като тренират с отбора", коментира Кръстев.
Головете във вратата на „Миньор" вкараха Мирослав Петров и Даниел Младенов. Като титуляр за „Велбъжд" игра и едно от новите имена в отбора Станимир Благоев от Благоевград.
Състав: Кирил Кирилов, Иво Велинов, Мартин Ковачев, Адриян Бачовски, Станимир Благоев, Анатоли Иванов, Мирослав Петров, Атанас Пенков, Костадин Куков, Иван Иванов, Даниел Младенов. Другият нов футболист, който е на проби се казва Теодор Генов, вътрешен халф от школата на „Локомотив"- София.
11 футболисти отсъстваха за тази контрола от състава на „Велбъжд", поради контузии или по лични причини. Травми лекуват Йордан Йовчев и Илиян Чавдаров.
Следващата проверка е с „Елит"- София. Тя ще се играе в Кюстендил, в събота, като все още не е уточнен часа на контролната среща.