Важни срокове за родителите, които получават детски
Важни срокове за родителите, които получават детски / Дарик- Кюстендил,архив

Дирекция Социално подпомагане- Кюстендил информира за важни срокове, които трябва да спазят родителите, които получават месечни помощи за деца. Родителите, които живеят без сключен граждански брак трябва да подадат ново заявление-декларация с всички необходими документи.
Лицата и семействата, на които са отпуснати месечни помощи за деца до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст по чл. 7 от Закона за семейни помощи за деца в периода 1 март 2015 г. - 28 юли 2015 г. са длъжни да уведомят писмено съответната дирекция „Социално подпомагане" за всички промени на условията, при които е отпусната помощта, включително и дали семейството да живее постоянно в страната както следва:
1. До 31 януари 2016 г. - за лицата и семействата, на които са отпуснати помощи от 1 март 2015 г.
2. До 29 февруари 2016 г. - за лицата и семействата, на които са отпуснати помощи от 1 април и от 1 май 2015 г.
3. До 31 март 2016 г. - за лицата и семействата, на които са отпуснати помощи от 1 юни и от 1 юли 2015 г.
В срок до 30 дни от получаване на информация, свързана с промяна или отпадане на основанията за получаване на месечна помощ по чл. 7 от Закона за семейни помощи за деца, дирекция „Социално подпомагане" извършва проверка, в резултат на която може да измени, спре или прекрати помощта за всички или за част от децата в семейството.