Вася Пешева води листата на ГЕРБ, ще я представи Цветан Цветанов
Вася Пешева води листата на ГЕРБ, ще я представи Цветан Цветанов / Влади Владимиров

Водачът на листата на ПП ГЕРБ за изборите за Общински съвет в Кюстендил Вася Пешева я регистрира в Общинската избирателна комисия. Втори в листата е Боян Милушев, а трети Борислав Георгиев. В първата десетка следват- Атанас Кирилов, Милен Николов, Любомир Кирилов, Огнян Атанасов, Йордан Лазаров, Васил Русаков, Михаела Крумова.

"Вицепремиерът Цветан Цветанов ще представи официално листата утре, от 18 ч. и ще обясни мотивите на Изпълнителната комисия за тази подредба. Аз смятам, че всеки е достоен да бъде в листата и да е на избираемо място, но няма как всички номинирани да са в челните места. Политиката е колективна игра и е важен труда на всички, от първите, последните места и на тези, които не са в листата. ГЕРБ ще се бори да запази поне позициите от касирания Общински съвет, но и да постигне по- добър резултат", коментира Вася Пешева.

По собствено желание и заради служебните си ангажименти, в листата не са д- р Елена Соколова и Румяна Рапатинска. В списъка от кандидати за общински съветници на ГЕРБ не е и общинският председател на партията Любомир Анчев.

"Очаквам в следващия ОС да надделява разума и професионализма. Иска ми се да водим една достойна битка", коментира Вася Пешева. По отношение на предстоящата извънредна сесия на ОС, Пешева заяви: "Кметът ще удовлетвори очакванията ми ако бъде откровен с нас и признае какви пари и за какво е похарчил, времето не можем да върнем назад, но трябва да има яснота. Не  е изключен варианта бюджета да се приеме, ако има диалог".