Вася Пешева: Грешката в бюлетината не е случайна. Асфалтира се в деня на изборите
Вася Пешева: Грешката в бюлетината не е случайна. Асфалтира се в деня на изборите / Влади Владимиров

Техническата грешка в бюлетините не е случайна, а е умишлено допусната, коментира водачът на листата на ГЕРБ Вася Пешева. "Гласувам за бъдещето на Кюстендил, дано е успешен вота и дано не се допуснат грешки, които да са основание за поредното касиране на изборите. Нашите наблюдения до момента показват грубо нарушение на изборния кодекс. Местна телевизия агитира вчера в деня на размисъл за кмета и неговата коалиция. Днес се асфалтират улици от общинска администрация и мислите, че случайно. Днес се косят градинки и се правят маркировки", заяви Пешева.

По нейни данни не са покрити камери пред 20 секции. "Това предполага, че работят, заснемат кой влиза и излиза. Контролира се процеса на гласуване и чрез камерите се въздейства предупредително и сплашващо върху гражданите поели ангажимент да гласуват за определена политическа сила или кандидат. Подадохме сигнал до ОИК, за покриване и демонтиране. Копия има до прокуратурата и ЦИК", допълни Вася Пешева.

За хипотезата нови избори и кой има интерес от тях, Пешева коментира: "Не мисля, че някои има интерес от касиране, гражданите се умориха от гласуване".