Вася Пешева: Да спасим Община Кюстендил
Вася Пешева: Да спасим Община Кюстендил / Влади Владимиров

"Да спасим Община Кюстендил", това е личното ми лого, което стана актуално в последните дни, каза в ефира на Дарик водачът на листата за общински съветници на ГЕРБ Вася Пешева. Според нея то що е актуално и за всички новоизбрани съветници след изборите в неделя.

От ГЕРБ са доволни, че благодарение на тази кампания, на финансовия министър Симеон Дянков, на въпросите, които кандидатите за общински съветници задаваха към кмета, Истината вече се знае.

"Община Кюстендил е много зле във финансово отношение и е пред фалит. Вицепремиерът Дянков не е подведен. Има доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция, където ясно пише, че са съставени актове на кмета Паунов. Той самия призна, че парите от облигационния заем са ползвани за заплати, погасяване на друг кредит, а и част от парите били на депозит. Това е не само нарушение на закона, но е и неразумно", коментира пред Дарик Вася Пешева.

По повод последните изявления на кмета на общината за инвестиции в областта на здравеопазването и балнеологията, водачът на листата на ГЕРБ коментира, че вече не се изненадва от нищо. "Може да ни се каже, че ще се строи космодрум, болница за лечение на извънземни или, че ще се подпише междугалактическо споразумение", заключи Вася Пешева и призова в неделя избирателите да се доверят на №11.